top of page

Soltak tatt av vind: er soltak trygt?

På Sola i Rogaland er nylig et soltak tatt av vinden. Det var solceller på taket; men ikke et Hassel-tak. Dette aktualiserer uansett sikkerhet og montering av solcelletak.

Det et en forskjell på integrerte soltak (BIPV) hvor solcelleanlegget utgjør selve taket, versus utenpåliggende solcellepaneler som er festet under den ordinære taktekkingen. Så finnes det hybrid-løsninger med ordinære solcellepaneler som er festet i sutaket i holdere eller egne "kassetter" som gjør at de skal være tette og solide på lik linje med annen taktekking. Hassel Solar leverer integrerte soltak, hvor våre paneler, beslag og fester utgjør selve overtaket.

Videre benytter vi kun godkjente og Hassel-kursede tømrerfirma for montering av solcelletak sammen med elektriker. Det betyr at de både har lang erfaring som tømrere og takarbeid, og spesifikk kursing i montering av soltak. I tillegg er vårt integrerte soltak designet for norske forhold, og hvert solcellepanel er godt festet til takkonstruksjonen. Også skruene er sertifisert for formålet, og ved riktig installasjon - det er derfor kursing er så viktig - skal soltaket være mer solid og mer holdbart enn de fleste andre ordinære tak-løsninger som er på tak i dag.

Vi planlegger nå montering av soltak til våren, så går du svanger med en garasje, et påbygg eller en takrehabilitering for 2024 så ikke nøl med å ta kontakt for en befaring med en av våre dyktige partnere.avisinlegg om soltak tatt av vind på Sola
Fra Stavanger Aftenblad fredag 24.11.23

298 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page