top of page

Kan man installere soltak om vinteren?

Som soltak-leverandør får vi stadig spørsmål om når det er mulig å installere solcelletak. Det finnes ingen fasit på det; og det er også forskjell på hva som er mulig, og hva som er hensiktsmessig.

  1. Vær. Da først og fremst fuktighet - dersom du skal bygge nytt eller totalrehabilitere et tak er det veldig praktisk at det ikke regner vannrett, eller at det er fare for 30 cm nysnø. Samtidig - vi har hatt kunder med akutte vannlekkasjer i gamle tak, og av den grunn må utbedre taket på senhøsten eller vinteren, og - igjen - med dyktige håndverkere så lar det seg gjøre.

  2. Snø. Snø i terrenget er uproblematisk, og som vist på bildet under - så lenge det er noen stabile dager uten snøfall så er det helt kurant å installere solcelletak midtvinters. Litt kaldere, og kortere dager, men med god planlegging så er det veldig mye som lar seg gjøre.

  3. Logistikk. Som ved alle større prosjekt, så er det mye som skal på plass - materialer, ulike håndverkerfag, beslag, selve solcellepanelene: er det vanskelig adkomst til byggeplassen så ta dette med i beregningen, og legg inn litt ekstra buffer for alt som kan bli forsinket. En lastebil på 10 tonn sliter litt mer i bakkene enn hiacen med firehjulstrekk!

Oppsummert: i lavlandet kan man stort sett installere soltak hele året, men sjekk værmeldingen og vær godt forberedt. På høyfjellet eller på svært utsatte steder bør man sikte mot sommerhalvåret. Vi ser nok en sterk økning i antall kunder som ønsker soltak installert allerede fra mars, med en topp i april-mai-juni, så roligere i juli, og en ny topp utover høsten frem til november, så mindre aktivitet på takene i desember og januar.


122 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page