top of page

Hassel Solar AS

Tore Hassel har arbeidet offshore i nær førti år, er utdannet ingeniør med glass og festemateriell i værhardt klima som spesialfelt. Tilfeldigheter ville det slik at en kompis av ham overtok en stor turisthytte uten strøm på Hardangervidda, samtidig som Tore gjennomgikk en hofteoperasjon med påfølgende seks måneders hvile. Det var klart at det ikke var verken økonomisk eller klimamessig bra å fortsette med diesel for å generere strøm.  Taket måtte uansett skiftes, og da var oppfinneren Tore i gang. De løsningene han fant for soltak i markedet, var enten for dyre, for komplisert design eller ikke dimensjonert for å overleve i 50 år, over tusen meter over havet i det norske høyfjellet. 
 

I dialog med erfarne tømerere og taktekkere så laget de en prototype basert på 60 cm brede paneler med glass både på over- og undersiden. Disse viste seg å være ekstremt solide, og med glass på begge sider så var dessuten brannfaren betydelig redusert i motsetning til plastbelagte.  Tømrerne omfavnet 60 cm modulene og den gode utluftingen under panelene, og dermed ble Hassel Solar AS etablert i 2021. En rekke av festeløsningene ble testet, verifisert og patentert, og etter en rekke testinstallasjoner på hus og hytter ble produktet lansert kommersielt i august 2022. 

I tillegg til ingeniør- og innovasjonskompetansen til grunnlegger Tore Hassel så ble det satt sammen et team bestående av kunstner og ektefelle Oddny, Kristian som sivilingeniør i elektrofag og Knut Erlend som dreven solenergi-ressurs med erfaring i både on- og offgrid-løsninger. Siden ble teamet supplert med Tormod, med system- og utviklerkompetanse, den erfarne markedsføreren og bedriftsutvikleren Andreas Lien som styreleder. Senere kom også Trond Furenes Ingebretsen inn som styremedlem og rådgiver, nå styreleder, også han med bakgrunn fra bedriftsutvikling- og ledelse, IT og fornybar energi.  Siste tilskudd til selskapet er Marius på økonomi, og Ane på marked og logistikk.

bottom of page