top of page

Hassel Solar som vertikal BIPV - veggmontert solcellepanel

BIPV, bygningsintegrerte solceller, er fagbetegnelsen på Hassel Solar sine solcellepanel. De er en integrert del av bygningskroppen, i all hovedsak som tak. Altså, i stedenfor andre typer tak som shingel, takstein eller skifer. Det er både solcellepaneler og tett tak.


Hasseltaket er tett, solid og ser bra ut. De to første er slått fast i en fagrapport fra Multiconsult, det at det ser bra ut er vår egen påstand. Når vi stadig oftere brukes av arkitekter og utbyggere, så tror vi den står seg.


I det siste har vi fått en del spørsmål om å bruke Hassel Solar sitt solcellesystem på vegg, altså som selve ytterveggen. Egentlig er det en genial tanke; siden man da får en 100% vedlikeholdsfri fasade (våre paneler er dobbel glass, så de tåler også om guttungen sparker fotball mot veggen eller om noen kaster en snøball...), som er helt tett, ser fantastisk ut og i tillegg produserer strøm!


I Sogn er det nylig bygget et nytt, flott hus, og byggherre hadde et ønske om å teste dette. Vi har tidligere testet det i mindre skala, og vi kan si allerede nå at installasjonen gikk veldig godt. Vi brukte samme fester, og skrudde dette i vertikale lekter på 60 cm bortover.


Under kan du se norskutviklet vertikal BIPV - ikke bare som tak, men også som veggmontert solcellepanel.


257 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page