top of page

Bolig fra 1983 eller tidligere? Dekker forsikringen vannlekkasje?

Dersom din bolig er 40 år eller eldre - og ikke har skiftet tak - så er du ikke forsikret.

Det er litt spissformulert, men faktum er at verken If, Storebrand eller Gjensidige, som mange andre, ikke dekker skader på tak som er eldre enn femti år. Enkelte krever endog tilleggsforsikring for å dekke vannlekkasje dersom taket er over førti år.


Sparebank1: "For å være dekket mot følgeskader som kommer av tak (inntil 40 år gammelt) som ikke er tett, må du ha toppdekning."

Gjensidige: "Husforsikring dekker skader på selve huset og det som er fastmontert.... Dette forutsetter at taket er under 50 år gammelt."

Storebrand: "Ved vanninntrengning gjennom tak, forutsetter erstatning at taket er under 50 år gammelt."

IF: "Dekker husforsikring taklekkasje? Husforsikringen erstatter innvendige skader som følge av at vann trenger inn gjennom utett yttertak som er yngre enn 50 år."


Et nyere tak hindrer vannlekkasje. Det ser også bra ut, og bedrer boligens visuelle inntrykk. Så kan man velge i uendelig mange alternativ: shingel, skifer, betongpanner, stålplater - eller soltak.


Vi slår naturlig nok et slag for soltaket. Ikke bare får du et tett tak som ser bra ut; du får også en garantert avkastning! I motsetning til alle andre typer tak, så produserer dette taket energi i nær sagt hele husets levetid. Vi garanterer at soltaket produserer strøm om 30 år, minst 80% av det du får når det er nytt. All erfaring tilsier at forringelsen er betydelig mindre, og selv på tidlig teknologi fra hytter på 70- og 80-tallet så ser vi overraskende god produksjon.


Formålet med dette innlegget var egentlig å minne deg på å sjekke forsikringen din - har du dekning mot vannlekkasjer med det taket du har i dag? Med stadig kraftigere regn så anbefaler vi huseiere å fokusere på dette. Og skal du først ha nytt tak, så anbefaler vi å gjøre en grundig beregning om soltak kan være noe for deg. Selv med dårlige solforhold så vil de aller fleste komme svært godt ut av et regnestykke over 10-15 år med soltak.


Sjekk selv vår kalkulatur, eller ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud på soltak.


670 views0 comments

コメント


bottom of page