top of page

Solcelletak på borettslag og sameier


Frem til nå så har plusskundeordningen i Norge kun dekket eneboliger/privatboliger. Plusskundeordningen betyr at du som forbruker kan bruke egenprodusert solenergi uten å betale el-avgift, nettleie eller MVA på dette forbruket. Og dersom du ikke skulle bruke opp strømmen du produserer, så kan du selge den ut på strømnettet.


For borettslag og sameier så har det vært mer komplisert, for ikke å si umulig. Siden det er mange målere (forbrukere) på samme adresse, så har det verken vært regulatorisk eller praktisk mulig å installere solcelleanlegg og oppnå de samme godene som privatpersoner i eneboliger.


Nå blir dette endret: fra 1. oktober dette året så vil også borettslag og sameier nyte godt av plusskundeordningen - såfremt man har adresse på samme eiendom (og eiendom er definert som samme gårds- og bruksnummer).


Dette aktualiserer solcelletak / soltak på borettslag og sameier. En rekke av disse er bygget i kjede, eller har skrånende tak. Dersom taket er eller snart blir modent for rehabilitering, så er dette perfekte tak for Hasseltaket. Borettslaget får da et varig, solid og ikke minst energiproduserende soltak. I tillegg til at hver bolig får lavere energikostnader hvert år i uoverskuelig fremtid, så vil man ofte oppleve at boligen blir mer attraktiv og oppnår en høyere salgspris. Vi har ikke tall for dette i Norge enda, men i Tyskland så øker typisk prisen med 5% bare man har installert solceller - så kommer gevinsten av takfornying (og reduserte fremtidige kostnader) på toppen!


Selve forskriftsendringen kan leses her. Ønsker ditt borettslag eller sameie tilbud på solcelletak / soltak så ta kontakt med oss, eller en av våre partnere. Vi leverer i hele Norge.


Her er et eksempel på borettslagsbygg hvor Hasseltaket hadde vært en perfekt løsning.


88 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page