top of page

Kan du bruke bilbatteri for å lagre strøm fra solcelleanlegget?

Dette er et spørsmål vi jevnlig får fra våre kunder. Dersom du har soltak, altså nærmest har dekket hele taket med solceller slik vi gjør i Hassel Solar, så er sannsynligheten stor for at du produserer betydelig mer energi enn du selv forbruker i sommerhalvåret.


Det er jo litt rart å selge strøm på nett kl 19, for så å kjøpe tilbake "den samme" strømmen kl 22? En del kunder har kjøpt batterier, men dette er p.t. relativt kostbart. Samtidig så ser vi jo at "alle" kundene våre har elbil - og den har jo et svært batteri!


Vi tror det ikke er lenge til før du kan bruke bilbatteri til å lagre overskuddsstrøm, det vil si at det gjør man jo i dag når man lader, men at man kan bruke bilbatteriet til å levere strøm tilbake til huset når soltaket ikke produserer, det kommer!


Om ikke i første halvår av 2023, så er det nok ikke lenge før de første kundene kobler bilen til huset slik de gjør når de lader, men istedenfor bare å lade, så fyller de bilen med strøm, og bruker litt av den over natten når solcelletaket ikke produserer noe.


Dette har en av våre styremedlemmer skrevet litt om i dagens utgave av Teknis k Ukeblad:
449 views0 comments

コメント


bottom of page