top of page

Ditt eget kraftverk på taket

Få e-poster er så tilfredsstillende som de som kommer med tilbakemeldinger fra fornøyde kunder. I kundereisen, fra man vurderer å skifte tak, eller skal bygge nytt og vurderer type tak, til den dagen man faktisk kobler til inverteren og produserer sin egen strøm så skal det tas en rekke beslutninger. Som leverandør må vi sørge for så mye og så korrekt informasjon som mulig.

Er det takflater som er egnet for soltak? Hvilken takflate bør dekkes av solpaneler? (generelt så ser vi at både sør, øst og vestvendte tak produserer mye energi).

Hvordan vil strømprisen utvikle seg de neste 30 årene? (dette tenker man ofte ikke på: Hasseltaket er konstruert til å vare i 50 år, og solcellepanelene har en produksjonsgaranti på 30 år - så produsert volum blir omtrent likt i mange, mange år. Og ser vi tilbake, så kostet strømmen for 30 år siden ca 10 øre pr kWt...). Hvordan skal jeg finansiere soltaket (tips: sjekk med din lokale bank: veldig mange banker har nå grønne lån som gir bedre rente, og i mange tilfeller 12 måneders rente- og avdragsfrihet).


Uansett - etter at kunden har vurdert prosjektet sitt, med alle de ulike løsningene som finnes, ulike håndverkere, tidsperspektiv, totaløkonomi og i det hele tatt - så gjør man et valg. Denne kunden valgte Hasseltaket fra Hassel Solar - et komplett soltak med estetisk design, god produksjon og solid konstruksjon.


Når det i tillegg blir så flott som dette - med blått vann, blå himmel, snø på fjelltoppene og elegante monokrystallinske solceller ;) Tusen takk for deling, og lykke til med solproduksjonen.


149 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page